miercuri, 23 aprilie 2014

Humus raw







Pentru cei carora le place usturoiul :).

Igrediente:
  • naut (incoltit)
  • zeama de lamaie
  • usturoi
  • sare

Pentru a obtine naut incoltit (germeni de naut) se lasa boabele intr-un castron impreuna cu de 2 ori mai multa apa timp de aproximativ 8 ore. Castronul se tine undeva la intuneric si la temperatura camerei. Dupa primele 8 ore, se scurge apa si se lasa tot la intuneric. Apoi, de doua ori pe zi (la 8-12 ore), se clatesc si se scurge apa pentru a se pastra o anumita umiditate. 

Nautul incolteste cam in doua zile, dar se poate lasa si mai mult. El se mai gaseste si in unele supermarket-uri sau magazine de specialitate gata incoltit.


Se pune nautul incoltit, cativa catei de usturoi, sare si zeama de lamaie (dupa gust) intr-un blender cu putina apa si se omogenizeaza. Pentru a obtine un humus mai vascos, se poate folosi un tamper si mult mai putina apa.




Se combina foarte bine cu nuci si patrunjel.


Humus-ul raw se pastreaza la frigider maxim doua zile, dar e de preferat sa se consume in aceeasi zi.



Un comentariu: