O varianta raw vegana a sarmalutelor.
Ingrediente:
- Seminte de floarea soarelui (inmuiate)
- Fulgi de drojdie inactiva
- Masline verzi
- Ardei gras
- Morcov
- Ceapa
- Patrunjel
- Varza murata
- Sare (optional, dupa gust)
Semintele de floarea soarelui se pun la inmuiat peste noapte, apoi se scurg si, impreuna cu fulgii de drojdie, maslinele (sarea), ceapa, se omogenizeaza intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie. Daca se fac la blender se adauga si putna apa apoi continutul se amesteca cu ajutorul unui tamper pana se obtine o pasta mai groasa. Daca se foloseste robotul de bucatarie sau chiar o masina de tocat nu mai e nevoie de apa, iar continutul iese mai tare.
Maslinele si fulgii de drojdie se adauga dupa gust. In general sunt suficiente 2-3 linguri cu varf la o cantitate de 300 grame seminte.
Ardeiul si morcovul se dau pe razatoare, iar patrunjelul se taie marunt.
La sfarsit se amesteca toate pentru a forma umplutura pentru sarmale.
Apoi se ruleaza in foile de varza si gataaa :).
La BioFresh am mai incercat o varianta de sarmalute raw foarte bune, dar ei le faceau fara seminte inmuiate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu