vineri, 5 septembrie 2014

Sarmalute raw




O varianta raw vegana a sarmalutelor.



Ingrediente:

  • Seminte de floarea soarelui (inmuiate)
  • Fulgi de drojdie inactiva 
  • Masline verzi
  • Ardei gras
  • Morcov
  • Ceapa
  • Patrunjel
  • Varza murata
  • Sare (optional, dupa gust)


Semintele de floarea soarelui se pun la inmuiat peste noapte, apoi se scurg si, impreuna cu fulgii de drojdie, maslinele (sarea), ceapa, se omogenizeaza intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie. Daca se fac la blender se adauga si putna apa apoi continutul se amesteca cu ajutorul unui tamper pana se obtine o pasta mai groasa. Daca se foloseste robotul de bucatarie sau chiar o masina de tocat nu mai e nevoie de apa, iar continutul iese mai tare.

Maslinele si fulgii de drojdie se adauga dupa gust. In general sunt suficiente 2-3 linguri cu varf la o cantitate de 300 grame seminte. 

Ardeiul si morcovul se dau pe razatoare, iar patrunjelul se taie marunt.

La sfarsit se amesteca toate pentru a forma umplutura pentru sarmale.




Apoi se ruleaza in foile de varza si gataaa :).

La BioFresh am mai incercat o varianta de sarmalute raw foarte bune, dar ei le faceau fara seminte inmuiate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu